Compare Listings

Överlevnadsguide i en stressande situation

Rädsla, ilska, bitterhet, samvets plåga … som av oss har aldrig blivit överväldigad av känslor? Vi erbjuder fyra enkla tricks som hjälper till att hantera ett överskott av känslor i en stressande situation och lindra stress.

Visst, hjärtslag, värme, skakande, knutna nävar … vad man ska göra när man inte tänker på kroppen, men känslor? "Först och främst, ta dina känslor på allvar, avvisa dem inte," råder psykoterapeuten Catherine Emle-Prissol. – De berättar för oss att det är bra för oss och vad som inte är det. ". Och vi måste "logga in i att ta emot" detta meddelande och erkänna kraften i våra känslor. Och då?

"När ilska eller förtvivlan är överväldigad är det bästa som kan göras att stoppa," säger den kliniska psykologen och psykoterapeuten Polina Tour. – Säg bara "STOPP!"Och komma ikapp.

Du kommer att ha minst två alternativ: fysiskt komma ur en stressande situation eller mentalt reträtt, ta ett steg bakåt. Om du har valt det första alternativet och lämnat rummet är detta redan en seger. Du undergick inte för känslor och gjorde inte vad de skulle ångra senare ".

Nu är det viktigt att distrahera dig själv. Du kan gå, springa eller till och med hoppa: befrielsen av energi, kroppsutsläpp gör att du kan fritt medvetande och medvetande. Du kan fortfarande medvetet orsaka starka fysiska sensationer. Ta vätskan med en skarp lukt till näsan, ät något kryddig, bitter, sur eller tvätt med isigt vatten.

Ett annat sätt är att ta något sinne. Lös matematiska uppgifter, försök att tala det engelska alfabetet i omvänd ordning, kom ihåg flera dikter.

Om det är omöjligt att lämna rummet erbjuder Polina Tour att flytta bort mentalt. ”Använd djupa långsamma andningstekniker och förvandlas till en slags stenograf. Uttalandet om vad som händer inom dig och bredvid dig är ett kraftfullt verktyg som hjälper till att återhämta sig bra. I vilken situation hamnade du? Var är du nu? Vilka ljud hör du? Vad händer med kroppen?"

Ett sådant "transkript" kommer att vara praktiskt i framtiden. ”Tills ilska har nått en topp är det lättare för oss att säga” STOPP!"Och tillämpa alla andra tekniker, – Polina Tour förklarar. – Lär dig tecknen på din ilska. Var uppmärksam på vilka tankar blinkar i huvudet, hur du agerar och vad du säger. Nävar är mekaniskt knutna, ansiktet brinner, skakar handen? Beräkna de viktigaste markörerna för känslor och stoppa dig själv vid det första utseendet på dem. ".

Men en avslappning räcker inte. Catherine Emle-Exol ger ett exempel med en ökning till ett brant berg. "Vi kan sluta hålla fast vid känslor bara om vi har något annat att gripa för," förklarar hon. Det räcker inte för råd om att koppla av om ett annat stöd inte föreslås. Till exempel för några tankar.

"Vi kan ställa oss tre frågor", föreslår psykoterapeuten. – Vad kan jag göra – inklusive hela utbudet av möjligheter, upp till det absurde? Vilken information jag äger och vilken? Och viktigast av allt: med tanke på allt detta, vad jag vill? När vi gör detta arbete kommer https://www.fouadkhouryhosp.com/author/john-admin/ sinnet att lugna ".

Ibland tidigare sorg, förbittring, pressad ilska, som länge har varit i minnet, skapar återkommande beteendemönster, såsom överdriven känslighet eller smärtsam isolering.

"I det här fallet är det vettigt att gå till psykoterapi," Polina Tour är säker. – I några få sessioner kan du göra uppenbara minnen och övertygelser om att våra negativa känslor bränsle. ". Dessutom kan detta göras inte bara i individ, utan också i gruppterapi.

Neutralisera din ilska

Ilska liknar strömmen av destruktiv energi, som överväldigar oss och får oss att tappa kontrollen över oss själva. Och ju mer desperat vi försöker begränsa det, desto högre är risken att dammen fortfarande kommer att bryta igenom. Är det inte bättre att ta ett exempel från ett vass som böjer sig i vinden, men inte bryter?

Om konversationen på telefonen förvandlas till en storm, försök först att hitta kroppslig balans. Ta en stabil position som står eller sitta ner, överför helt vikten till sätet.

Ta sedan en avslappnad pose i några sekunder: huvudet kastas något tillbaka – denna rörelse är ofta instinktiv när förtvivlan når toppen, ögonen är stängda – kroppen är avslappnad, som om den flödas ner fritt. Således tappar spänningen, du kommer att "neutralisera" din ilska och du kan fortsätta konversationen i en lugnare ton.

Le om du känner ett nag

Ett bittert motstånd påminner ständigt om sig själv och skapar spänningar mellan oss och andra människor, hindrar dig från att lugnt titta in i framtiden. Istället för att sträva efter att ta poäng till varje pris, komma bort från vad som har blivit en värdelös belastning för dig.

Låt dig inspirera övningen "inre leende", som fungerar som en förberedelse för Qigun -komplexet. Titta i spegeln och låt ett lätt leende visas i ansiktet. För att hjälpa dig själv, tänk på en person som är kära för dig eller någon trevlig händelse. Titta på din reflektion och markera hur ditt humör har förändrats.

Negativa upplevelser har tappat svårighetsgraden, du är fylld med lite ny lugn för dig, du känner dig lättare. När du stänger ögonen och håller detta leende kan du sträva redan efter djupare avkoppling.

Titta ovanpå skulden

När vi plågas av ånger förlorar vi självförtroende. Denna övning, inspirerad av eutonisk gymnastik – kroppslig övning, baserad på att observera våra sensationer – gör att du kan leva mer fullständigt och mobilisera hela kroppen.

Stående framför ett fönster eller en bild med bilden av ett landskap, titta på horisonten. Benen är något placerade, knäna är svagt böjda, händerna sänks fritt. Vid inspiration, höja långsamt de öppna handflatorna tills underarmarna korsar på ansiktsnivå, som om du ville stänga din recension.

Utan att stoppa och andas ut genom näsan, fortsätt rörelsen av händerna, sprida dem igen till huvudets sidor och låt dem sedan falla på kroppens sidor. Upprepa fem gånger i långsam takt. Övningen hjälper till att sprida åtminstone ett skuldmoln ett tag.

Framför din rädsla

Rädsla är ofta en förväntan på den situation som vi, som vi tror, ​​inte kommer att klara: offentligt talande, komplicerad förklaring, konflikt. Därför lever vi om och om igen mentalt med mer och mer pessimistiska förebodningar.

Försök att gå ett trick. Omedelbart före det ögonblick som orsakar sådana upplevelser, förvärra medvetet spänningen: andas in djupt, pressa dina käkar, skrämma dina ögonbrynen och pannan, dra huvudet i axlarna, pressa nävarna. Håll andan ett ögonblick, andas sedan långsamt, koppla av alla kroppens delar. Upprepa flera gånger.

Avsiktligt stärker de fysiska manifestationerna av rädsla, vi återvinner sedan lugn. Så vi upphör att kasta in i oroliga förebodningar och återigen få makt över våra känslor.

Små befrielsesritualer

Från forntida tider har kollektiva och religiösa ritualer hjälpt människor att delta i det förflutna: sorgfirande för att säga adjö till de döda, inledningen av unga män, när de blir män, rituell rening under övergången från avhållsamhet till äktenskap … idag där är också många ritualer som hjälper till att släppa det förflutna och röra sig mer fritt längs förändringsvägen.

Bland dem finns det båda invigda av traditioner och relativt nya, men blir redan bekanta. Så i USA har både skilsmässans ceremonier och karaoke -lagret rotat, där flickor eskorterar tonårsperioden i deras liv. Vissa psykoterapeuter rekommenderar att deras patienter skapar personliga befrielsesritualer.

Skriv till exempel i händelse av en konflikt ett brev om din ilska, förargelse, sorg och bränna den och fördriva askan. Dessa målmedvetna åtgärder, engagerade i fullständig medvetenhet, indikerar tydligt för oss gränsen mellan "före" och "efter" och därmed hjälper till att övervinna det känslomässigt svåra ögonblicket. Varför försöker du inte uppfinna dina egna ritualer?

img

admin

Join The Discussion